TÄVLINGAR

Klubben anordnar olika typer av tävlingar o.d. träningstävlingar, klubbmästerskap och träningsbanor. Däremot anordnar vi ännu inte några officiella tävlingar.

Träningstävlingar — den enklaste formen av tävling. En domare har lagt ut en agilitybana, som deltagarna springer och domaren dömer. Man tävlar mot de andra tävlande. Detta är en bra aktivitet för de som vill prova på hur det är att tävla eller för dem som inte tycker att de vill ut och tävla officiellt utan bara ha roligt med sin hund. Dessa tävlingar är också till för dem som vill träna under tävlingsliknande förhållanden.

Hos oss brukar vi sätta upp en agilitybana, en hoppklassbana och en tunnelbana (som enbart består av tunnlar). Öppen för alla.


Klubbmästerskap — fungerar på samma sätt som träningstävlingar, men där man tävlar om att bli klubbens mästare för året. Enbart för medlemmar.


Träningsbana — Här lägger vi ut en tävlingsbana, som deltagarna får springa hur många gånger de vill. Ingen domare dömer och det är ingen tävling. Men man kan få hjälp med tidtagning m.m. på denna träningsaktivitet. Ca 20 kr per hund och öppen för alla. (se mer under fliken träning)
Lite tävlingsinfo.


Hundens ålder ska vara minst 18 månader dagen före tävling.


Agilityklass — I denna klass kan alla hindertyper finnas, dvs. i klassen ingår balanshinder (Gungan, A-hinder, Balansbom)


Hoppklass — I denna klass ingår inte balanshindren


Storleksklasser  — De olika storleksklasserna ska hoppa olika höjder beroende på hundens mankhöjd (inom parentes): XSmall (under 28 cm), Small (under 35 cm), Medium (35 till 43 cm), Large (43 till 50), XLarge (över 43 cm)


Svårighetsklasser —  I officiella tävlingar finns tre svårighetsklasser: klass 1, 2 och 3, där klass 1 är den lättaste klassen och klass 3 den svåraste. En öppen klass brukar ha svårighetsgrad som liknas vid klass 2. Öppenklass existerar bara på inofficiella tävlingar.