KM

Klubbmästerskap — fungerar på samma sätt som träningstävlingar, men där man tävlar om att bli klubbens mästare för året. Enbart för medlemmar.

KM 2018

Lyckliga vinnare av och domare på 2018 års KM

Från vänster till höger:Eva Färestam och Mira - Large blåbär, Kristine Wyman och Fanny - Small blåbär, Maya Paulsson och Champis - Large, Kerstin Eriksson - Domare, Jane Svensson och Zigge - Medium, Charlotte Persson och Ceasar - Small

Årets KM gick av stapeln Söndagmorgon den 14 oktober i ett härligt brittsommarväder. Vår domare, Kerstin Eriksson, kom med utsökt kluriga banor till deltagarna.


I år hade vi både ett vanligt KM där en hopp och en agilityklass ingick samt ett KM för blåbär. Blåbärs KM banan innehöll tunnlar och hopphinder. I samtliga klasser delades deltagarna in i small, medium och large höjder.

11 ekipage var anmälda och gjorde sitt bästa på banorna.


Tyvärr diskade sig alla i agilityklassen, så det blev hoppklassen som avgjorde utgången. Där lyckades en i varje storlek komma runt banan utan att diska sig och vi kunde kora vinnare i alla storlekar.


I blåbärsklassen diskade sig alla smallekipage och därför fick alla göra ett omlopp. Då var det två som kom i mål. Vår yngsta deltagare, Engla gjorde ett jättefint lopp med sin pudel Simba och kom på andra plats. Hon blev slagen av Kristine, som vann, med endast 4 sekunder. Båda var jätteduktiga. Ingen hade anmält sig till mediumklassen, däremot hade vi en i largeklassen, Eva Färestam, som gick runt på en väldigt bra tid.


Under pauserna kunde vi äta oss mätta på härliga mackor, som Challis hade bakat och gott kaffe med underbart gott kaffebröd som Jane bakat. Vi hade också en välbesökt hundaktivering uppställd på fotbollsplanen som Jane hade gjort. Här kunde hundarna leta godis under flaskor fyllda med vatten, plocka upp godis ur hål samt våga gå på en prasslande presenning.

ÄLDRE KM

Klubbmästerskap AKSR 2017

Vinnare från vänster

Ingvar Granberg i smallklassen med hunden Malte

Maria Greger i mediumklass med Tickan

Mats Nelson i largeklassen med sin Steffo

Längst till höger domare Kerstin Eriksson.